L’ANC i el procés català arriben a Austràlia

L’Assemblea Nacional Catalana va ser un dels punts centrals en la conferència realitzada el passat 3 de Juliol a la Universitat de Sydney per la professora Kathryn Cameri, estudiosa del procés català al llarg dels últims vint anys i editora de diverses publicacions relacionades amb la independència i el procés que viu Catalunya.

Amb el nom INDEPENDENCE 2.0: INTERNET ACTIVISM, COMMUNICATION POWER AND THE CATALAN CIVIL INDEPENDENCE MOVEMENT,  la conferència va aprofundir en la importància que tenen les xarxes socials com a mitjans de comunicació i en especial en la implicació que han tingut en el procés d’independència que s’està vivint a Catalunya, destacant la coordinació i celebració dels actes multitudinaris celebrats per l’ANC els passats 11-S.

La seva presidenta, Carme Forcadell, també va tenir un paper important en aquesta presentació on es va destacar el seu lideratge singular i pròxim en contraposició a la fredor i distanciament que provoquen els polítics i líders socials en aquesta era.

La conferència, que va durar una hora i mitja, i va reunir a un centenar de persones, va acabar amb un torn d’intervencions on es va constatar l’entusiasme i implicació dels assistents, estudiants locals i internacionals, que van realitzar preguntes precises i interessants.

L’ANC australiana, compromesa amb el procés

La branca australiana de l’Assemblea Nacional Catalana va participar de la jornada realitzant una entrevista personal a la ponent. Per altra banda, l’agrupació també ha impulsat una trobada de Catalans a Sidney on es van començar a organitzar i coordinar les properes activitats que es faran a Austràlia per donar suport al procés.

El coordinador de l’ANC Austràlia, Ramon Querol, ha destacat la força del moviment malgrat la distància: “Som a l’altra punta de món però amb Catalunya ben a prop. Siguem on siguem, entre tots, ho farem possible.“

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s