L’ANC dibuixa el Sistema de Salut de la Catalunya Independent

El passat 19 de juny, al Col·legi de Metges de Barcelona, va presentar-se la Sectorial de Salut de l’ANC. 

Després de mesos de feina analitzant els aspectes bàsics del sistema de Salut de Catalunya quedava per concretar la presentació als professionals de la salut de l’estudi Salut per la Independència.

En la presentació del document a càrrec de Llorenç Sotorres, coordinador de la Sectorial, va explicar-se com des d’una mirada transversal es pot redefinir, gestionar i desenvolupar de la millor manera el Sistema de Salut de la nova Catalunya amb un impacte directe i positiu sobre la qualitat del servei que rep la població.

Les principals àrees analitzades van ser les següents:

El finançament, sense el qual estem abocats a retallades injustes i innecessàries.

La legislació, que ho impregna i condiciona tot és cada cop més regressiva.

El model sanitari, l’assistència universal de qualitat amb igual accés per a tothom.

Els recursos humans i la formació: a quants formar? quines especialitats? quina legislació laboral?

La recerca, la innovació i el desenvolupament: el finançament i les línies bàsiques ho decideix el Ministerio de Sanidad, res a veure amb els interessos catalans.

La indústria al voltant del sector salut és un factor econòmic importantíssim i les farmacèutiques espanyoles més importants són catalanes.

Finalment, la cooperació. Tampoc som lliures d’establir línies de cooperació que ens puguin semblar més adequades per a Catalunya i la manca de recursos fan molt difícil abordar aquesta línia.

L’acte va ser introduït pel President del Col·legi, Dr. Jaume Padrós i va comptar amb la participació de la Sra. Carme Forcadell, Presidenta de l’ANC; la Dra. Helena Ris, experta en sistemes sanitaris i el Dr. Pere Joan Cardona, prestigiós investigador.

La Dra. Gemma Martín Ezquerra, Secretària de la Sectorial, va conduir la part final de l’acte presentant el Manifest de la Sectorial de Salut de l’ANC que dóna suport al procés independentista de Catalunya i a avançar cap a un País en què la Salut sigui un dret garantit.

Si us voleu inscriure a la Sectorial de Salut, necessiteu algun suport o rebre informació, estem a la vostra disposició a: sanitat@assemblea.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s