L’ANC aposta per impulsar una campanya conjunta per ampliar el “suport social al Sí Sí”

 

Aposta per impulsar la campanya per ampliar la majoria social existent favorable a la independència i toc d’atenció davant la possibilitat que l’Estat plantegi l’anomenada tercera via que només condueix a la casella de sortida”. Aquests són els principals eixos de la Declaració de Juny, la presa de posició política que ha presentat el Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) aquest dissabte 21 de juny; amb els recents resultats de les eleccions europees i l’abdicació reial presents, i la perspectiva d’uns mesos determinants amb l’Onze de Setembre i el 9 de Novembre com a dates clau.

Coincidint amb el plenari del Secretariat Nacional, la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha fet públic el posicionament polític, en què s’aposta per impulsar, “d’acord amb l’Associació de Municipis per la Independència  i Òmnium Cultural” “una campanya per ampliar el suport social al Sí i Sí” a la consulta del 9N. L’entitat també ha fet una crida a constituir “al més aviat possible la Taula de forces polítiques i socials com a òrgan unitari de debat i coordinació de la campanya encaminada a fer possible la Consulta”.

Al document, l’ANC destaca també els bons resultats que han obtingut els partits sobiranistes als comicis europeus; tot i que alerta que els resultats no són extrapolables als de la consulta; i contempla que l’abdicació del rei Joan Carles I i el relleu de Felip VI pot esdevenir un dels elements que formi part de l’impuls per part de l’Estat de l’anomenada tercera via. Una operació que “combinarà gestos amables del nou monarca amb un possible acord dels partits dinàstics espanyols per fer algunes concessions en matèria de llengua i de finançament o, fins i tot, una reforma cosmètica de la Constitució espanyola”. En aquest sentit, l’Assemblea demana “no distreure’ns amb camins alternatius que només condueixen a la casella de sortida”.

Compromís per un procés pacífic

A més de la Declaració de Juny, el membre del Secretariat Andreu Porta ha presentat el Compromís per a un procés pacífic i democràtic, aprovat al primer plenari del nou Secretariat i en què es referma el compromís de l’ANC per tal que l’actual procés polític estigui basat en el debat i en l’intercanvi d’idees i d’arguments” de manera respectuosa. Així mateix, l’ANC afirma al manifest: “Defensarem amb fermesa la nostra voluntat i ho farem sempre amb arguments i accions pacífiques, cíviques i democràtiques”. El compromís explícita també que “considerarem qualsevol acte violent, sigui de qui sigui, com un sabotatge al procés, i condemnarem, sempre i des del primer moment, qualsevol acció que faci servir la violència”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s