Santi Vidal: “La Constitució espanyola no prohibeix de cap de les maneres la consulta”

Singular TV.  “El ministeri de l’Interior ha de dir qui va facilitar les fotos de DNI dels jutges pro-referèndum”, afirma el magistrat a Singular TV

Santi Vidal: “La Constitució espanyola no prohibeix de cap de les maneres la consulta”
“El ministeri de l’Interior ha de dir qui va facilitar les fotos de DNI dels jutges pro-referèndum”, afirma el magistrat a Singular TV
Mar Sabé

El jutge de l’Audiència de Barcelona Santiago Vidal explica en una entrevista a Singular TV que “la Constitució Espanyola no prohibeix de cap de les maneres fer una consulta sobiranista a Catalunya”. I en desglossa els motius, igual que va fer juntament amb 32 jutges més en un manifest jurídic que va encendre els mitjans espanyols, com La Razón, que va fer una llista del currículum d’aquests magistrats amb les fotografies dels seus DNI’s.

Vidal explica la situació del cas, després que es van querellar contra aquest diari i el ministeri d’Interior per delicte a la intimitat, i n’exigeix responsabilitats polítiques. El magistrat considera que, malauradament només un 10 o 15 % dels magistrats del poder judicial espanyol” diuen el que pensen, i que ell ha estat pressionat en alguna ocasió per fer-ho.

Vidal acaba de publicar ‘Els set pecats capitals de la justícia’ (Ara Llibres), i n’ha donat els drets íntegres a les ONG’s SOS Racisme i Amnistia Internacional. En aquest llibre critica el sistema judicial actual però també explica allò que va bé, perquè “no tot són desgràcies i es pot millorar fàcilment”. En aquesta entrevista, el magistrat explica com s’imagina el poder judicial en una Catalunya independent i confessa que “mai” es passarà a la política.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s