Espanya no entén el que passa a Catalunya perquè no sap què hi passa

Iu Forn: “Espanya no entén què passa a Catalunya perquè no sap què hi passa”
El periodista opina que els espanyols “no ens miren, ni ens escolten, ni ens llegeixen” i que això passa “des de fa tants anys que, quan se n’han adonat, l’escletxa que ens separa és insalvable”
Nerea Rodríguez
El periodista Iu Forn assenyala avui en un article al diari ‘Ara’ que “Espanya no entén el que passa a Catalunya perquè no sap què hi passa”, i argumenta que “nosaltres podem consumir (i consumim, molts cops per pur masoquisme) els seus productes informatius, però ells, en canvi, ignoren els nostres. No ens miren, no ens escolten, no ens llegeixen”. “I així és impossible saber el que pensem”, adverteix.

En l’article, titulat “Per què Espanya no ens entén?”, el periodista explica l’exemple del Gran Wyoming, que defensa el dret a decidir dels catalans però que Forn considera que “s’ha quedat en la idea que el procés surt de la ‘dreta nacionalista i burgesa’ catalana”. Alhora, Forn assegura que “tothom ha d’opinar el que cregui convenient”, però argumenta que “el problema és quan ho fas basant-te en clixés de fa 30 anys”.

“Més que res perquè com més allunyat estàs de la realitat, menys probabilitats tens d’entendre-la i, per tant, més risc tens d’errar les anàlisis”, argumenta. Forn considera que el fet que no ens escoltin ni ens llegeixen, “passa des de fa tants anys que, quan se n’han adonat, l’escletxa que ens separa és insalvable”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s