‘France Info’ ja analitza com serà la Catalunya independent

DRET A DECIDIR
elSingulardigital.cat
‘France Info’ ja analitza com serà la Catalunya independent
Pronostica un bon veïnatge amb França i un més gran pes del català perquè serà la llengua d’un Estat
Lluís Bou
L’emissora francesa ‘France Info’, l’equivalent al país gal del que aquí és ‘Catalunya informació’, ja ha començat a analitzar com seria la Catalunya independent. Amb l’excusa d’un reportatge sobre la connexió Barcelona-París per TGV, l’emissora pronostica que les relacions d’una Catalunya independent amb França serien de bon veïnatge i que la llengua catalana guanyaria pes com a idioma d’un Estat. No temen cap insurrecció a la Catalunya Nord.

“Què passarà si, demà, la Catalunya del Sud s’independitza, cosa que està seriosament en discussió? És poc probable que els seus cosins de França s’uneixin a la causa de la independència. Però el català esdevindrà una llengua de facto de l’Estat -mentre que França encara no ha ratificat la Carta Europea de les llengües regionals. I Barcelona serà una capital de ple dret, ara més a prop gràcies al nou tren d’alta velocitat. Tot això inevitablement té beneficis econòmics i culturals al nostre costat de la frontera”, assenyala ‘France Info’.

Segons l’emissora, la nova línia ferroviària acostarà més els catalans del Nord i del Sud. Recorda que hi ha nombroses empreses que treballen tant al Rosselló com a l’Empordà, i que Barcelona apareix com una ciutat dinàmica, tant des d’un punt de vista cultural com econòmic.

 Sense títol

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s