Comunicat de la sectorial d’immigració sobre l’ordre d’expulsió contra Noureddine Ziani

La Sectorial d’immigració de l’Assemblea Nacional Catalana, davant de la detenció i l’ordre d’expulsió conseqüent decretada pel CNI espanyol, manifesta el seu rebuig més categòric a aquesta actuació arbitrària i d’absolut abús de poder.
El proppassat 3 de maig el ciutadà Noureddine Ziani fou acusat per les autoritats espanyoles de posar en perill la seguretat de l’estat, de ser agent de serveis secrets d’un país estranger i de pertànyer a un moviment fonamentalista islàmic. Aquestes acusacions són contradictòries i poc coherents. La part actora no ha facilitat cap prova tot i la insistència de la defensa, a la qual s’exigeix presentar al·legacions en un termini de 48 hores, ja exhaurit a data d’avui.
L’article 1 del protocol 7 del Conveni europeu dels drets humans, aplicable a l’estat espanyol com a membre del Consell d’Europa, reconeix les garanties processals tota situació d’amenaça d’expulsió. Les darreres reformes de la Llei d’Estrangeria quan plantegen l’expulsió per la via ràpida, en cap cas no poden permetre infringir el sistema europeu o internacional de protecció dels drets humans. Informar de les raons d’una expulsió sense fonamentar-les com està operant el CNI espanyol, constitueix una altra vulneració, aquest cop a la mateixa constitució espanyola en el seu article 17, punt 3 sobre drets fonamentals i llibertats publiques.
Si l’expulsió de Noureddine Ziani es du a terme sense el respecte de les garanties processals emparades per la Constitució espanyola, la Carta dels drets humans i el Conveni europeu dels drets humans, l’estat espanyol estarà incorrent en una infracció flagrant contra als drets a l’honor, a la intimitat personal i familiar, i a la dignitat humana, universalment reconeguts. En aquests moments el processat roman en situació de total indefensió, sense que li siguin respectats tampoc els drets d’audiència, de tutela judicial i de tutela cautelar.
La sectorial d’immigració de l’ANC exigeix a les autoritats espanyoles:
1. La facilitació a la part defensora de tots els elements provants de les seves acusacions
2. El respecte de les garanties processals en cas d’amenaça d’expulsió com el present
3. Adoptar la via judicial i no l’expulsió preferent per manca de transparència i de proves fefaents
4. La suspensió de l’ordre d’expulsió del ciutadà Noureddine Ziani fins a la presentació de les proves
5. L’anul·lació pura i simple d’aquest ordre d’expulsió si no es presenten els fonaments probatoris de les acusacions
Si les autoritats espanyoles no presenten les proves sol·licitades per la part defensora del cas de Noureddine Ziani, o aquestes proves no resulten convincents, l’estat espanyol estarà actuant amb arbitrarietat i en abús de poder, cosa que ens portarà a concloure que rere l’ordre hi ha motius no jurídics sinó polítics, vinculats a l’activisme de Noureddine Ziani en defensa de la independència de Catalunya.

By ANC – Vallès Occidental • Posted in Comunicats, Sectorials

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s