Març 21. Missatge a les elits: la independència és viable i inevitable

El Col·lectiu Wilson es presenta al Cercle d’Economia exposant els arguments per un estat propi.

‘El moviment independentista va de baix a dalt, del carrer al Cercle. I la funció de les elits és facilitar allò que és inevitable. Hi ha vibracions, hi ha neguit… Però hem de fer un esforç per permetre que això sigui possible’. Aquest és el missatge que el professor Carles Boix ha adreçat en nom del Col·lectiu Wilson als representants de les elits econòmiques i polítiques del país que s’han aplegat al Cercle d’Economia per escoltar els arguments d’aquest grup de prestigiosos professors universitaris. S’han presentat en públic enmig d’una gran expectació i desplegant tots els arguments per demostrar a un auditori tradicionalment renuent que el procés d’independència és viable i necessari.

‘És un dels dies que ho he vist més ple, això’, deia el president del Cercle d’Economia, Josep Piqué, al començament de l’acte, on s’han vist cares conegudes com la del president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls; la del president d’Abertis, Salvador Alemany; la del conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell; i la de l’ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol, que fins i tot ha intervingut per deixar clar que els països petits, com seria una Catalunya independent, són viables econòmicament. I ha enumerat cinc casos que ho demostren: Estònia, Letònia, Lituània, Eslovàquia i Eslovènia.

‘No són cap argument, però són una experiència que diu que això es possible. Val la pena que ens ho estudiem. La independència és una cosa molt seriosa’, ha dit Pujol en el torn de preguntes, al final de l’acte.

 Per llegir més…. ‘Cap país no ha demanat de tornar a Espanya’

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s