10 de Març. L’ANC arriba al primer any de vida

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) fa avui 10 de març del 2013 el seu primer aniversari. Després de la seva constitució, l’exitosa Marxa Cap a la Independència, que va omplir el país d’actes durant l’estiu; i la seva culminació en la històrica marxa de l’11 de setembre, l’ANC afronta el futur amb tres reptes principals i una data límit: el 2014. La tasca de l’Assemblea, actualment, se centra a ampliar la majoria social favorable a la independència ja existent. Ho fa arribant a les zones amb més població indecisa respecte el seu vot en un futur referèndum sobre la independència; amb actes vinculats als barris i ciutats, a través d’associacions de veïns i altres entitats locals.

D’altra banda, l’ANC continua amatent a l’escenari polític per tal d’empènyer a la classe política perquè faci els passos necessaris per assolir l’estat independent; i està treballant en la internacionalització de la voluntat dels catalans d’esdevenir un nou estat d’Europa.

Tot plegat, amb una data límit molt clara: l’any 2014. L’objectiu de l’ANC és que se celebri una consulta en què els catalans puguin decidir lliurement el seu futur, i que el resultat d’aquesta consulta sigui favorable a la independència; però tampoc descarta la possibilitat d’una declaració unilateral d’independència si s’impedeixen tots els mecanismes per consultar als catalans i les catalanes.

A curt termini, l’ANC té previst celebrar el proper 16 de març al Pavelló de Girona-Fontajau la seva assemblea general ordinària per tal de votar el Full de Ruta de l’entitat, així com els informes de gestió del Secretariat Nacional.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s