Des 26. Independència i estelades al Concert de Sant Esteve al Palau de la Música

Al final del concert amb el Cant de la Senyera el públic i els cantaires han fet onejar estelades i crits d’independència, independència !!!
palau
El primer Concert de Sant Esteve al Palau de la Música Catalana amb l’Orfeó Català es va celebrar l’any 1913. En aquella ocasió va dirigir el cor el mestre Lluís Millet i la peça que va obrir el concert va ser El cant de la Senyera. Fins al 1935 el Concert de Sant Esteve va esdevenir una tradició que es va trencar entre els anys 1936 i 1945. L’any 1946 es va recuperar i des de llavors s’ha celebrat any rere any fins a l’actualitat.

El concert d’enguany que porta per títol ‘De la tradició al Jazz!’ ha començat amb la primera primera part, ‘Una festa amb Nadales’, amb obres dels mestres Joan Llongueres, Antoni Nicolau i Benjamin Britten interpretades amb la veu dels cors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català. De la segona part de l’espectacle, ‘Un Nadal en Jazz’, ha destacat l’estrena de cinc nadales amb estil jazz interpretades per l’Orfeó Català i la formació Lluís Vidal Trio

El concert ha acabat, com ja és habitual, amb el ‘Cant de la Senyera’. Aquest any, i com a sorpresa especial, l’Orfeó Català ha convidat els assistents i la resta de cors a cantar conjuntament amb Virgínia Martínez i Salva Racero la cançó ‘Tornarem’, de Lax’n Busto, que ha estat adaptada per a cor i que l’Orfeó ha interpretat i enregistrat per al Disc de la Marató del 2012.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s